De kwaliteit van de postbezorging

Door Eagle Creek op dinsdag 1 januari 2013 17:12 - Reacties (18)
Categorie: Divers, Views: 4.085

Gaat dit nu mijn allereerste Tweakblog worden? Ja.. ik vrees van wel.. Niet om nu meteen de zijksnor uit te hangen maar omdat Tweakers denk ik wel een publiek vormen waar ik mijn ei kwijt kan.

Hoe zit het bij jullie dit jaar met de bezorging van de kerstpost? Een kennis van mij wacht op een kaart van zijn moeder, die vóór de kerst is verstuurd. Mijn eigen moeder hoort van kennissen dat haar kaarten die rond kerst zijn verstuurd nog niet zijn aangekomen. En van mijn eigen kaarten (eveneens voor kerst verstuurd) weet ik dat pas zo'n 60% de bestemming heeft bereikt..

Dat er drukte is bij de postbezorging snap ik best. Maar hoe de PTT TPG TNT PostNL het voor elkaar krijgt om een goede 14 dagen na dato de post nog ergens achter te houden snap ik niet.. Nouja, misschien dat Weer post in sloot bij De Meern -achtige praktijken daar mee te maken hebben.

PostNL zegt zelf ook wel wat over de veranderingen:
De postwereld is sterk in beweging. Bedrijven versturen minder per post dan vroeger en er gaat steeds meer digitaal. Om ervoor te zorgen dat u vandaag, morgen én overmorgen gewoon uw post blijft ontvangen, passen we onze organisatie aan. Dit doen we door te innoveren en te bouwen aan een nieuwe organisatie waarin we nog efficiënter en flexibeler werken.
Hoewel ik volledig voorstander ben van innoveren, efficiënter en flexibeler lijkt me dat van al die heugdelijke termen er toch ook iets door zou moeten sijpelen naar de klant toe. En daar lijkt de schoen nou net een beetje te wrikken.

TNT lijkt zelf namelijk al in dubio op éénzelfde pagina:
http://www.postnl.nl/voor...ice/nieuwe-postbezorging/
Bezorgdagen
Uw pakketten bezorgen we natuurlijk gewoon zoals u gewend bent. En we blijven zes dagen per week uw post bezorgen, dus ook op maandag. Uw (verjaardags)- kaarten komen dus nog steeds de volgende dag aan.
Maar iets verderop op dezelfde pagina:
Mogelijk minder of geen post op maandag, woensdag en vrijdag
Voortaan bezorgen we de meeste post op dinsdag, donderdag en zaterdag. U kunt denken aan tijdschriften, bankafschriften, folders en rekeningen
Dat klinkt een beetje als "op maandag krijg je nog wel post maar niet alles". De maandag valt af, omdat bezorging op die dag niet rendabel is voor PostNL. aldus.

Maargoed, ik dwaal een beetje af..
Misschien ben ik nog van de oude stempel waarbij ik verwacht dat als ik maandag iets in zo'n rode / oranje bus laat vallen het altijd op dinsdag ergens een hond abrupt uit zijn slaap haalt. En dat er met kerst misschien een paar dagen vertraging inzit in plaats van een paar weken.

Nog meer mensen die nog steeds huilend op de deurmat liggen te wachten op een in de vergetelheid geraakt kerstwensje?